2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mobilon is ki lehet fizetni a parkolási bírságokat Nagyváradon

2017. május 29. 14:00, utolsó frissítés: 14:00

Mobiltelefonról is kifizethetik parkolási bírságaikat a nagyváradiak, a polgármesteri hivatal QR-kódos rendszert vezetett be ennek érdekében.

"Első lépésként minden büntetőcédulára rányomtattunk egy QR-kódot, amelyet bármelyik okostelefon beolvas egy applikáció segítségével. Így egyenesen az önkormányzat weboldala nyílik meg a telefonon, ahol online lehet fizetni a bírságokat. Az adott személynek csak ki kell töltenie a személyes adataival az űrlapot" - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Eduard Florea, az önkormányzat gazdasági osztályának vezetője.

Az új technológiát jelenleg a büntetőcédulákon alkalmazzák, amelyeket általában a szélvédőn vagy a gépjárművek oldalsó ablakán helyez el a szabálytalan parkolásokat figyelő személyzet. A megbüntetett sofőrök az új rendszer segítségével sokkal egyszerűbben rátalálnak a büntetések menüpontra az önkormányzat honlapján, a www.oradea.ro oldalon.

Nagyvárad önkormányzata tovább szeretné bővíteni a QR-kódos rendszerét, amelynek segítségével a későbbiekben számlákat is fizethetne a lakosság. Az újonnan bevezetett rendszer jelentősen csökkenti a bürokráciát, gyorsítja az adatok feldolgozását és egy új lehetőséget jelent az adók és illetékek kifizetésére.

Az új technológia bevezetéséhez jelenleg a számítógépes alkalmazás üzembe helyezésén dolgoznak, és az ügyfélfogadási ablakokat QR-kód olvasókkal látják el. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS