2019. december 10. keddGombóc, Judit
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hallgatólagosan elfogadta a szenátus a közkegyelmi törvényt

2017. május 29. 17:18, utolsó frissítés: 17:26

Hallgatólagosan elfogadta a szenátus a bizonyos börtönbüntetések és szabadságmegvonással járó, nevelő célzatú intézkedések közkegyelemben részesítésére vonatkozó törvénytervezetet, miután a projekt megtárgyalásának és elfogadásának határideje május 23-a volt.

A tervezet a képviselőház elé kerül, amely döntő fórum ebben a kérdésben.

Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke múlt héten úgy nyilatkozott, hogy a tervezet megvitatása nem kerülhet fel a felsőház napirendjére, mivel a szenátusi házbizottság nem kapta meg a jogi bizottságtól a projektre vonatkozó kiegészítő jelentést.

A kormány által kidolgozott törvénytervezetet január 31-én iktatta a felsőház, amelynek jogi bizottsága utólag számos módosítást eszközölt rajta, majd május 8-án adta ki rá a kedvező véleményezést.

A szenátus plénuma ezt követően mégis úgy döntött, hogy visszautalja a tervezetet a jogi bizottsághoz. A Szociáldemokrata Pártból (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetségéből (ALDE) álló, hatalmon lévő koalíció azzal érvelve hozta meg ezt a döntést, hogy a projektet az eredeti, kormány által kidolgozott formájában kell elfogadtatni a parlamenttel, nem pedig a jogi bizottság által javasolt módosításokkal. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS