2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az ételmérgezés veszélyére figyelmeztet az élelmiszerbiztonsági hatóság

2017. május 31. 14:48, utolsó frissítés: 14:48

Az ételmérgezés elkerülése érdekében arra kéri a lakosságot az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA), hogy csak arra kijelölt, engedéllyel rendelkező helyekről szerezzen be élelmiszert.

A meleg időszak közeledtével az élelmiszer-biztonsági szakemberek ismételten felhívják a figyelmet, hogy csak az engedéllyel rendelkező forrásokból származó élelmiszerek kapcsán lehetnek biztosak benne, hogy azok minőségét szakemberek ellenőrizték, illetve hogy megfelelő körülmények között tárolták azokat, mielőtt a fogyasztók elé kerültek. Ugyanakkor emlékeztetnek, hogy az állati eredetű élelmiszert beszerzése után a lehető legrövidebb időn belül hűtőszekrénybe kell tenni.

Az ANSVSA felszólítja a kereskedőket, hogy ne forgalmazzanak olyan hústerméket, amelyet nem kísér az állategészségügyi hatóság által kiállított és lepecsételt minőségbizonylat.

A hatóság egyébként április 25-e és május 26-a között több mint kétezer húsfeldolgozó üzemet ellenőrzött. Az akció során 212 büntetést rótt ki, összesen 324.920 lej értékben - tudatta az AGERPRES hírügynökséggel az ANSVSA.

196 esetben bocsátottak ki figyelmeztetést, három üzemnek időszakosan, ötnek pedig véglegesen felfüggesztették a tevékenységét. 1.624 kilogramm hústerméket koboztak el, mert emberi fogyasztásra alkalmatlannak bizonyult - teszi hozzá a hatóság közleménye. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS