2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nincs román állampolgárságú áldozata a kabuli robbantásnak

2017. május 31. 15:55, utolsó frissítés: 15:55

Románia külügyminisztériuma elítéli a Kabulban történt robbantást, továbbá tájékoztat, hogy a merényletnek nincsenek román állampolgárságú áldozatai.

"A külügyminisztérium a leghatározottabban elítéli a május 31-i terrorista merényletet, amelyet az Afganisztáni Iszlám Köztársaság fővárosában, Németország kabuli nagykövetségének közelében követtek el és sok áldozatot követelt, valamint több mint 300 sebesültje van. Románia kabuli nagykövetségének jelenlegi információi alapján nincsenek román állampolgárságú áldozatai a robbantásnak. A külügyminisztérium folyamatos kapcsolatban van a nagykövetséggel és a helyszínen tájékozódnak" - írja az Agerpres hírügynökségnek küldött közlemény.

A román külügyminisztérium részvétét fejezi ki a robbanásban elhunytak hozzátartozóinak és szolidaritásáról biztosította az afgán hatóságokat, valamint a Kabulban dolgozó diplomata közösséget.

Szerda reggel egy gépjármű robbant fel Kabulban, a diplomáciai negyed közelében, tájékoztatta az AFP hírügynökséget az afganisztáni belügyminisztérium. A robbantásban legkevesebb 80 ember meghalt és 350-nél is többen megsebesültek.

A támadás az utóbbi hónapok legsúlyosabb terrorcselekménye Afganisztánban. A robbanást egy "öngyilkos merénylő követte el, aki egy gépjárművet robbantott fel a Zanbaq tér közelében" Kabulban, a diplomáciai központban, egy olyan ellenőrzőpont közelében, amely az elnöki palotához vezet. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS