2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jóváhagyta a kormány a SIPA-archívum dokumentumainak felleltározásával és átadásával foglalkozó bizottság létrehozását

2017. május 31. 17:32, utolsó frissítés: 17:32

Határozatot fogadott el szerdai ülésén a kormány egy bizottság felállításáról, amelynek a Független Védelmi és Korrupcióellenes Szolgálat (SIPA) archívumában található dokumentumok felleltározása, illetve az illetékes intézményeknek való átadása lesz a feladata - nyilatkozta Alina Petrescu kormányszóvivő.

"Határozatot fogadott el ma a kormány a SIPA-archívum dokumentumainak felleltározásával és átadásával foglalkozó bizottság létrehozásáról. Miután felleltározzák az aktákat, és esetleg módosítanak titkossági szintjükön, átadják ezeket az illetékes intézményeknek" - mondta Alina Petrescu.

A kormányszóvivő szerint a szerdán elfogadott határozattervezet már csaknem egy éve közvitán van, ugyanis 2016. július 25-e óta megtalálható a szaktárca honlapján.

Arra a kérdésre, hogy a határozatot az előző szakminiszter, Raluca Prună dolgozta-e ki, Petrescu azt mondta, "számos módosítást eszközöltek a tervezeten".

A kormányszóvivő azt is elmondta, a bizottságnak öt tagja lesz, kettőt közülük miniszteri rendelettel neveznek ki, kettőt a kormányfőtitkárság, egyet pedig az Országos Börtönigazgatóság javasolhat. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS