2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Medeea Marinescu: Világszinten sürgető kérdéseket vet fel a klímaváltozás

2017. június 02. 17:52, utolsó frissítés: 17:52

Világszinten sürgető kérdéseket vet fel a klímaváltozás, és a párizsi klímaegyezmény által kínált megoldásokat nem szabad visszautasítani - jelentette ki a magállapodás romániai nagykövete, Medeea Marinescu színésznő.

Franciaország Bukaresti Nagykövetségének AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott pénteki közleménye idézi Medeea Marinescut, aki szerint a híresztelések ellenére nem igaz, hogy a párizsi megállapodás negatívan fogja befolyásolni a gazdaságot, mint ahogy az is hamis állítás, miszerint csak a gazdag országok fognak erőfeszítéseket tenni a klímaegyezményben foglaltak tiszteletben tartására.

'Ez egy kiegyensúlyozott és rugalmas megállapodás, amelyet úgy állítottak össze, hogy minden állam igazságos mértékben vállalhasson részt a kötelezettségekből. Azt is el kell mondani ugyanakkor, hogy a Párizsi Megállapodás kötelező érvényű, hisz az azt ratifikáló 195 állam mindegyikének bekerült törvénytárába. Ahogy azt Emmanuel Macron francia elnök is kifejtette, a klímaváltozás már így is negatívan befolyásolja mindennapjainkat, de a jövőnket nem kellene befolyásolnia' - fejtette ki a dokumentum szerint a klímaegyezmény romániai nagykövete, aki szerint több hamis információ is elterjedt a Párizsi Megállapodással kapcsolatosan.

Medeea Marinescu hozzáteszi, az egyezmény romániai nagyköveteként arra kéri 'a bolygó valamennyi barátját', hogy terjesszék üzenetét, és a megosztáskor használják a #MakeOurPlanetGreatAgain hashtaget.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS