2020. április 10. péntekZsolt
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kórházakat és középiskolákat is magánosítana a PNL egyik elnökjelöltje

2017. június 03. 17:11, utolsó frissítés: 17:11

A rendszerváltás óta eltelt 27 évben a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szocialista, populista alakulatként viselkedett, noha jobbközép pártnak vallja magát - hangsúlyozta szombaton egy botoşani-i rendezvényen Viorel Cataramă, a PNL elnöki tisztségére pályázó egyik jelölt.

Cataramă azt mondta, több "baloldali beállítottságú" tagja van az alakulatnak, akiket zavar az ő politikai programja, mert "veszélyezteti személyes érdekeiket".

Nemzeti politika - liberális út #Restart címet viselő programja kapcsán a pártelnökségre pályázó Cataramă úgy fogalmazott, annak célja csökkenteni az államnak a közpénzek kezelésében betöltött szerepét, áthárítva ezt a felelősséget a magánszektorra, többek között munkahelyteremtés, az exporttevékenység támogatása, infrastrukturális befektetések révén.

Hozzátette, bár a programjába foglalt javaslatok egy része megosztja a közvéleményt és vitát váltott ki, meggyőződése, hogy ezek hozzájárulhatnak a román gazdaság fellendítéséhez. Ezek között említette a munkaképes személyek szociális segélyének megszüntetésére, a kórházak magánosítására, a felsőoktatás teljes és a középiskolai oktatás részleges privatizálására, illetve a közalkalazottak számának felére csökkentésére vonatkozó javaslatát.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS