2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kormányfőtitkárság fogja lebonyolítani a mentőautók közbeszerzését

2017. június 06. 14:07, utolsó frissítés: 14:07

A mentőautók közbeszerzését a kormányfőtitkárság fogja lebonyolítani, jelentette be kedden Sorin Grindeanu kormányfő.

"Mindenki egy csapatban dolgozik, első feladatuk a mentőautók közbeszerzése lesz, legyen szó B, C, A1, A2 kategóriájú mentőautókról, ezeket mind egy közbeszerzés révén fogjuk beszerezni, ezt pedig s kormányfőtitkárság fogja lebonyolítani, de lesz képviselője a katasztrófavédelemnek, az egészségügyi minisztériumnak és a Sürgősségi Esetek Országos Felügyelőségének is. (...) Rövid időn belül megszülethet egy keretmegállapodás, így elindulhat a közbeszerzési eljárás és a végén megvásárolhatjuk a mentőautókat" - nyilatkozta Grindeanu.

A miniszterelnök kedden délelőtt egyeztetett Carmen Dan belügyminiszterrel, Florian Bodog egészségügyi miniszterrel és Raed Arafat belügyi államtitkárral.

"Elavult a gépparkunk, felújításra szorul. Az egészségügyi minisztérium és a katasztrófavédelmi felügyelőség lesz a haszonélvezője, ezt mindenki tudja. (...) Engem miniszterelnökként az érdekel, hogy oldjuk meg ezt a kérdést, hiszen az előző kormányok ideje alatt is voltak hiányosságok. A kollégáim nyitottak a helyzet megoldására" - mondta Grindeanu a megbeszélést követően.

A miniszterelnök szerint "mindenki számára hasznos", hogy a kormányfőtitkárság foglalkozik a közbeszerzési eljárással, mert így rövidebb idő alatt zárulhat le a folyamat, mintha az egészségügyi minisztérium vagy a katasztrófavédelmi felügyelőség indította volna az eljárást.

Grindeanu szerint van rá lehetőség, hogy a költségvetés-kiegészítéskor sikerül pénzforrást biztosítani a mentők megvásárlására, de kedden egyeztet erről a pénzügyminiszterrel is.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS