2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A nagykövetség rajta van a Belgiumban megbírságolt román kamionsofőrök ügyén

2017. június 07. 09:55, utolsó frissítés: 09:55

Románia belgiumi nagykövetsége figyelemmel követi azoknak a román állampolgárságú kamionsofőröknek az ügyét, akiket megbírságolt a belga rendőrség - írja közleményében a külügyminisztérium.

Sajtóinformációk szerint több romániai kamionsofőrt megbírságolt hétfőn a belga rendőrség, mert kamionjukban töltötték pihenőidejüket, nem kereskedelmi szálláshelyen, ahogy azt a vonatkozó szabályozás előírja.

A külügy szerint az egyik fuvarozó cég vezetője értesítette az esetről a nagykövetséget hétfőn, ezt követően pedig a külképviselet illetékesei felvették a kapcsolatot a belga hatóságokkal, hogy részletes tájékoztatást kapjanak az ügyről.

A külügy közleménye megjegyzi, a vonatkozó belgiumi törvények értelmében azoknak a külföldi állampolgároknak, akiknek nincs belgiumi lakóhelyük, helyben ki kell fizetniük a rájuk kiszabott bírságot, gépjárművüket pedig lefoglalják mindaddig, amíg visszaigazolást kapnak a hatóságok a büntetés kifizetéséről.

A külképviselet munkatársaiból álló csapat kiszállt Zeebrugge településre, hogy konzuli segítséget nyújtson az érintetteknek - mutat rá a közlemény, amely szerint a sofőrök egy része már kifizette a bírságot, a többiek a keddi nap folyamán teszik ezt meg.

A belga hatóságok szerint az ügy kapcsán három román állampolgárt őrizetbe vettek csendháborítás miatt, de már szabadon engedték őket - derül még ki a külügyminisztérium közleményéből.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS