2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sztrájkőrséget állnak a szakszervezet képviselői az Ifjúsági és Sportminisztérium előtt

2017. június 07. 10:09, utolsó frissítés: 10:59

Az Ifjúsági és Sportminisztérium előtt állnak sztrájkőrséget szerdán 10 és 13 óra között az Országos Sport- és Ifjúsági Szakszervezet képviselői, a bérkülönbségek felszámolását követelve az ágazat valamennyi kaegóriája számára.

A tárca hatáskörébe tartozó sportklubok, megyei sportigazgatóságok, országos sportközpontok, diákművelődési házak alkalmazottait képviselő szakszervezet (SNST) közleménye szerint az ágazatban dolgozók számára július 1-jétől 25%-os béremelést követelnek, mivel szerintük az Ifjúsági és Sportminisztérium területi egységeinek dolgozóit ismételten kihagyták az utóbbi nyolc évben a fizetésemelések kedvezményezettjei közül.

A szakszervezet követeli emellett a munkaidő szabályozását, a túlórák, valamint a szombat-vasárnap és hivatalos munkaszüneti napokon végzett munka méltányos megfizetését, az alkalmazottak besorolásának felülvizsgálatát a végzett feladat függvényében, a munkavégzés helyszínének szabályozását, pótlékok fizetését és ezek feltételeinek megállapítását.

Az Országos Sport- és Ifjúsági Szakszervezet hozzáteszi közleményében: tagjainak elégedetlensége elérte a maximális szintet, és amennyiben nem tesznek eleget követeléseiknek, spontán tiltakozásokra, sőt, a sportrendezvények bojkottjára is számítani lehet. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS