2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Grindeanu: Románia készen áll az OECD-hez való csatlakozásról szóló tárgyalásokra

2017. június 08. 09:53, utolsó frissítés: 09:53

Románia készen áll a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) való csatlakozásról szóló tárgyalások elkezdésére - nyilatkozta szerdán a szervezet párizsi székhelyén Sorin Grindeanu kormányfő.

"A kormány úgy véli, gazdasági eredményei és érdemei alapján Románia készen áll arra, hogy elkezdje a tárgyalásokat az OECD-hez való csatlakozásról. Bizakodóak vagyunk, hogy mielőbb döntés születik erről" - fogalmazott Grindeanu.

A miniszterelnök részt vett szerda este azon a ceremónián, amelyre Romániának és Argentínának az OECD Atomenergia-ügynökségéhez (NEA) való csatlakozása alkalmából került sor, a szervezet főtitkára, José Ángel Gurría és a NEA vezérigazgatója, William D. Magwood jelenlétében.

Az eseményen a kormányfő hangsúlyozta, a romániai nukleáris energetikai ágazat számára fontos lépés, hogy a NEA tagjává válhatott az ország, hiszen ezáltal hozzáférése lesz azokhoz a jó gyakorlatokhoz, statisztikákhoz és kutatásokhoz, amelyek a jövőben a kormány ezen ágazatot érintő döntéseinek alapjául szolgálhatnak.

A párizsi eseményen részt vett Sorin Grindeanu mellett Viorel Ştefan pénzügyminiszter, a Nukleáris Tevékenység Ellenőrzéséért Felelős Országos Bizottság elnöke, Rodin Traicu, az OECD-vel való kapcsolattartást koordináló Radu Puchiu, valamint Románia franciaországi nagykövete, Luca Niculescu is.

Csütörtök reggel Edouard Philippe francia miniszterelnök fogadja hivatalában Sorin Grindeanu kormányfőt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS