2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csak sürgősségi esetekben használható a Transzfogaras

2017. június 09. 16:16, utolsó frissítés: 16:16

Csak sürgősségi esetekben használható a Bâlea-tóhoz vezető Transzfogarasi út. A drótkötélpályás felvonók meghibásodtak, a 7C jelzésű Transzfogarasi utat még nem nyitották meg a közúti forgalom előtt, ugyanis helyenként kő- és sziklaomlás, de áradás is lehetséges. Szeben megye prefektusa, Lucian Radu az AGERPRES hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy csakis vészhelyzet esetén, a mentőalakulatok használhatják ezt az útszakaszt.

"Hivatalosan le van zárva a Transzfogarasi út. A felvonók sem működnek, és egyhamar szerintem nem is fognak, ugyanis komoly kivizsgálás szükségeltetik. Én azt kértem, hogy csak vészhelyzet esetén nyissák meg az utat, hogy ha ki kell menteni valakit, akkor ezt lehessen megtenni" - magyarázta Lucian Radu.

A közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat pénteken bejelentette, hogy még zajlanak a hóeltakarítási munkálatok, de az út jelentős része már járható, helyenként még új fémkorlátokat kell felszerelniük.

A Transzfogarasi utat minden évben június 30. és november 1. között nyitják meg a közúti forgalom előtt. Akik június 30.(agerpres) előtt gépjárművel közlekednek ezen az útszakaszon, büntetésre számíthatnak.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS