2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kiírták a közbeszerzési eljárást az ötödikes tankönyvekre

2017. június 09. 19:45, utolsó frissítés: 19:45

Pavel Năstase tanügyminiszter azt nyilatkozta pénteken, hogy elindították az új ötödik osztályos tankönyvek közbeszerzési eljárását, az ajánlatokat június 16-áig várják.

A miniszter elmondta, a tankönyvkészlet felújítását célzó program szerint idén az ötödik osztályosok tankönyvein van a sor, reményei szerint az új tanévet már új tankönyvekkel kezdhetik az ötödikesek.

Năstase arról is beszélt, hogy a tervek szerint 2026-ig kellene új kiadású könyvekre cserélniük az általános és középiskolás diákok jelenlegi tankönyveit, azonban ezt szeretnék 2020-ig befejezni. A tárcavezető megemlítette, hogy a 2017-2018-as tanév elején már elkezdődhet a 6.-8.-osztályosok tankönyveinek készítése, hogy a 2018-2019-es tanévben minden 5-8. osztályos diák új tankönyvekből tanulhasson.

"Időközben kidolgozzuk a középiskolások oktatási programját is, hogy körülbelül 2019-2020-ra elkészülhessenek számukra is a tankönyvek. Másképpen kifejezve, a tankkönyvek felújítását célzó programnak 2026-ban kellett volna befejeződnie, de 2020-ig befejeződik" - hangsúlyozta Năstase.

A szaktárca vezetője szerint "mindenki a tankönyvek egyszerűsítését kéri, és hogy vegyük figyelembe az iskolatáskák súlyát", amely "kihat a gyerekek egészségi állapotára".

A papír alapú tankönyvekkel párhuzamosan egy digitális platformot is létrehoz a tanügyminisztérium, ahol a tanárok lecketervmintákat tehetnek közzé kollégáik és diákjaik számára egyaránt - jelentette be Pavel Năstase. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS