2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem lesz általános sztrájk a tanügyben

2017. június 12. 12:05, utolsó frissítés: 12:59

Nem teljesülnek egy általános sztrájk kirobbantásának törvényes feltételei, de ez nem azt jelenti, hogy a tanügyi alkalmazottak elégedettek lennének az egységes bértörvénnyel - írja az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott hétfői közleményében a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI).

A közlemény emlékeztet, hogy a szakszervezeti szövetség vezetősége június 6-a és 9-e között szavazást tartott a tagok körében annak eldöntésére, hogy általános sztrájkba kezdjenek-e a tanárok június 12-én, hétfőn.

A szavazatok összesítése alapján a szakszervezeti szövetség tagjainak 45,67%-a szavazott az általános sztrájk kirobbantása mellett. Ugyanakkor a szövetséget alkotó szakszervezetek közül 27 esetében a tagok 50% - 86%-a a sztrájk elkezdésére voksolt.

"Ilyen körülmények között nem teljesülnek a törvényes feltételei annak, hogy a FSLI összes tagszervezete szintjén általános sztrájkot hirdessünk meg" - olvasható a föderáció közleményében, amely ugyanakkor hozzáteszi: ez nem azt jelenti, hogy a tanügyi alkalmazottak elégedettek a bértörvénnyel. "Mélységesen elégedetlenek vagyunk! Ismét beigazolódik, hogy a tanárok, megaláztatásuk dacára, a diákok érdekeit helyezik előtérbe" - írja az idézett dokumentum, mely szerint a 2017 - 2018-as tanév elején a tanárok tiltakozó megmozdulásaira kerülhet sor, amelyekhez reményeik szerint a diákok és szüleik is csatlakoznak majd. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS