2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jövő héten tárgyalja a képviselőház jogi bizottsága a közkegyelmi törvény tervezetét

2017. június 12. 18:56, utolsó frissítés: 18:56

Jövő héten tárgyalja a képviselőház jogi bizottsága a közkegyelmi törvény tervezetét - jelentette be hétfőn a testület elnöke, Eugen Nicolicea.

A szakbizottsági elnök rámutatott, keddig lehet módosító javaslatokat benyújtani a tervezethez, a testületnek pedig június 20-áig kell elkészítenie a véleményezést.

A képviselőház döntő fórumként tárgyalja a közkegyelmi törvény tervezetét, amelyet hallgatólagosan fogadott el a szenátus.

A jogszabálytervezetet 2017. február 1-jén iktatták a felsőházban. A szenátus jogi bizottsága - amelyet akkor még Şerban Nicolae szociáldemokrata párti szenátor vezetett - számos jelentős módosítást eszközölt rajta, és május 8-án kedvezően véleményezte azt.

A plénum azonban - a PSD és ALDE alkotta koalíció politikai döntése nyomán - a tervezetnek a szakbizottsághoz való visszautalása mellett döntött, hogy az a kormány által előterjesztett formában hagyja jóvá. Şerban Nicolaét is akkor váltották le a testület éléről, helyét Robert Cazanciuc vette át. (agerpres)(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS