2020. február 25. keddGéza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sajtóértesülés: Dragnea Grindeanu lemondását kérte

2017. június 13. 12:30, utolsó frissítés: 13:16

UPDATE: Kelemen Hunor RMDSZ-elnök újságírói kérdésre úgy reagált Tomac kijelentésére: "Megkérdezték, mit szívott reggel, vagy mit szívott fel?" Kelemen azt is kijelentette, hogy súlyos, ha politikai vezetők ilyen forgatókönyveket terjesztenek, de az RMDSZ-t nem is kellene természeti katasztrófának tekinteni.

*

Román sajtóértesülések szerint Liviu Dragnea PSD-elnök Sorin Grindeanu kormányfő lemondását kérte hétfőn, és azzal fenyegette meg, hogy megvonják tőle a politikai támogatást. Másfelől a végrehajtó bizottság szerdai ülésén továbbra is kényszeríteni fogja, hogy mondjon le tisztségéről, Grindeanunak azonban esze ágában sincs menni, írja az Adevărul.

A Népi Mozgalom Párt (PMP) képviselője, Eugen Tomac kedden már arról beszélt a parlamentben, hogy Dragnea RMDSZ-es miniszterelnököt tervez jelölni Sorin Grindeanu helyére.

"Dragnea már a saját kollégáiban sem bízik, de akkor sem megoldás, hogy az RMDSZ berkeiből jelöljön miniszterelnököt. Konkrét névről nincs tudomásom, de tárgyalnak erről a lehetőségről, és szerintem ez rendkívül aggasztó. (...) A parlamentbeli kollégáktól értesültem erről, PSD-sek is voltak köztük. (...) Képesnek tartom erre Liviu Dragneát" - fogalmazott Tomac.

"Amennyiben a hír igaz, és RMDSZ-es kormányfőt javasol Dragnea, ez minden képzeletet felülmúl majd" - tette hozzá a PMP képviselője. (agerpres, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS