2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Június 19-21. között Berlinbe látogat Johannis

2017. június 13. 16:15, utolsó frissítés: 16:15

Németországba látogat június 19. és 21. között Klaus Johannis államfő - jelentette be kedden az elnöki szóvivő.

Mădălina Dobrovolschi elmondta, Johannis találkozni fog Angela Merkel kancellárral és Frank-Walter Steinmeier német államfővel, ugyanakkor díszmeghívottként részt vesz majd a száműzetések és kiutasítások áldozatainak emlékére tartandó ceremónián, amelyre a Német Történelmi Múzeumban kerül sor.

Idén ünnepli Németország és Románia a két ország közötti diplomáciai kapcsolat felvételének 50. évfordulóját, valamint az együttműködési és partnerségi megállapodás aláírásának 10. évfordulóját - tette hozzá Dobrovolschi.

A szóvivő elmondta még, június 22-én és 23-án az államfő részt vesz az Európai Tanács ülésén Brüsszelben, és ez alkalomból találkozik Emmanuel Macron francia elnökkel is, akivel a két ország közötti kapcsolatokról, a stratégiai partnerségről egyeztet majd.

Mădălina Dobrovolschi azt is bejelentette, hogy június 17-én, pénteken Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnököt fogadja Johannis a Cotroceni-palotában. Szombaton közösen látogatnak el Nagyszebenbe, ahol a tizedik évfordulóját ünneplik a hétvégén annak, hogy Luxembourg városa és Nagyszeben együtt viselte 2007-ben az Európa Kulturális Fővárosa címet.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS