2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Korodi a kormányzás lehetőségéről: a parlamenti együttműködéshez tartjuk magunkat

2017. június 13. 17:29, utolsó frissítés: 17:29

Viccnek minősíte Facebook-bejegyzésében Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakciójának vezetője Eugen Tomac azon kijelentését, hogy az RMDSZ javaslatára nevesít kormányfőt a kormánykoalíció. “Sajnálatos ugyanakkor, hogy a PMP ügyvezető elnöke feltételezgetésekre alapozva próbál politikai tőkét kovácsolni magának. Az álláspontunk eddig is nagyon tiszta volt, a parlamenti együttműködéshez tartjuk magunk” - írta Facebookon a képviselő.

Megkeresésünkre Korodi Attila elmondta, semmiféle hivatalos megkeresés nem volt sem a PSD, sem annak vezére, Liviu Dragnea részéről a kormányátalakítás, illetve az RMDSZ kormányra lépésének lehetőségéről. „Néhány elejtett szón kívül egyéb semmi nem hangzott el ezzel a témával kapcsolatosan, de ezek az informális célozgatások az RMDSZ számára érvénytelenek. Hivatalos megkeresés nem volt, a sajtón keresztül zajlik a tematizálás. Érezhető a PSD-n a döntés előtti feszültség, de a végkifejletről kedden délután bármit is elmondani korai. Akár holnap, az országos tanácsban is bármi változhat. Összekuszált információk érkeznek a PSD irányából” - mondta. Korodi szerint bármi gond is létezik a PSD-ben, a pártnak a problémát házon belül kell megoldania.

Kiemelte, nem kívánja kommentálni azt a sajtóban keringő információt, hogy az RMDSZ-t felkérik a kormányzásra. „Nekünk van egy parlamenti együttműködésünk velük, ez van most érvényben. Hogyha a belső gondjaikat megoldották és a témával kapcsolatosan szóba akarnak állni velünk, akkor ettől nem zárkózunk el, hiszen partnerek vagyunk a parlamenti munkában. Viszont most nem tartom helyénvalónak vagy időszerűnek bármit mondani egy esetleges kormányzásról. Az RMDSZ-ben fel sem merült annak a gondolata, hogy kormányra készül” - mondta Korodi Attila. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS