2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ponta védelmébe vette Grindeanut

2017. június 14. 14:28, utolsó frissítés: 14:28

Victor Ponta volt miniszterelnök nyílt levélben kérte szerdán a PSD végrehajtó bizottságát, hogy ne "végezze ki" saját kormányát, vagyis ne vonja meg a bizalmat a kevesebb mint fél éve beiktatott Sorin Grindeanu miniszterelnöktől.

Ponta szerint a párt megítélését veszélyeztető politikai hiba lenne, ha a PSD valódi objektív ok nélkül saját kormánya ellen terjesztene bizalmatlansági indítványt a parlament elé. Arra az esetre, ha ez mégis bekövetkezik, a PSD vezetőségéből immár kiszorult volt pártelnök kilátásba helyezte, hogy a parlamentben megszervezi azon PSD-képviselők csoportját, akik nem szavaznak meg egy ilyen "hibás döntést".

Ponta emlékeztette a PSD vezetőségét, hogy a Grindeanu-kabinet PSD-s tagjait Liviu Dragnea pártelnök választotta ki, és szintén a PSD elnöke vállalta a felelősséget azért a kormányprogramért, amelynek a késedelmes végrehajtása ürügyével most lemondásra próbálják kényszeríteni Grindeanut. A PSD jelenlegi vezetőjét egy ideje nyíltan bíráló Ponta a román médiának nyilatkozva úgy vélekedett, hogy Dragneának személyes ambíciója a miniszterelnök eltávolítása, akinek Ponta szerint az egyedüli "vétke" az, hogy nem elég engedelmes. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS