2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Brassó: egy 17 éves fiatal elhunyt, nyolcat kórházban kezelnek. Agyhártyagyulladás lehet az ok

2017. június 16. 19:08, utolsó frissítés: 19:10

Elhunyt a brassói gyerekkórházban egy 17 éves páciens, további nyolc fiatalt pedig a járványkórházban kezelnek agyhártyagyulladás tüneteivel. A fiatalok néhány nappal korábban Tatrangon vettek részt egy születésnapi mulatságon.

Liviu Muntean, a gyermekkórház menedzsere azt mondta: a 17 éves fiút szerda este utalták be a kórházba, mert rosszul érezte magát, de tünetei nem utaltak meningitiszre. A fiú állapota rohamosan romlott, és az orvosok erőfeszítései ellenére néhány óra múlva meghalt. Egyelőre nem kapták meg a kórbonctani leleteket, de a lefolyás miatt agyhártyagyulladásra gyanakodnak. Ugyanakkor a rendkívül gyorsan bekövetkező halál miatt a rendőrséget is értesítette a kórház - tette hozzá a menedzser.

A járványkórház menedzsere, Ramona Ionescu ugyanakkor azt mondta, az általa vezetett intézménybe beutalt nyolc fiatal közül kettőnek utalnak a tünetei agyhártyagyulladásra, de ezt még nem erősítették meg a laboratóriumi eredmények. A többi hat fiatal lázra, fejfájásra és szédülésre panaszkodott, ami még nem jelent meningitiszt, esetleg annak kezdeti fázisát. A betegségről árulkodó tarkótáji fájdalom azonban nem jelentkezett náluk - tette hozzá Ramona Ionescu, aki szerint csütörtökön és pénteken a kórház négy orvosa 135, 17 és 22 év közötti fiatalt vizsgált meg az eset nyomán.

A kórházmenedzser ugyanakkor megnyugtatta a lakosságot, hogy a betegség megelőzhető, viszont fontos, hogy aki észleli magán a tüneteket, azonnal forduljon orvoshoz.

Mirela Blemovici főtanfelügyelő megerősítette, hogy a kórházba került fiatalok - az is, aki elhunyt - korábban egy tatrangi születésnapi mulatságon vettek részt, majd egy diszkóban folytatták az estét.

A Brassó megyei Közegészségügyi Igazgatóság vizsgálatot indított az ügyben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS