2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mégis sikerült Pontát kormányfőtitkárnak kinevezni

2017. június 16. 20:16, utolsó frissítés: 20:27

A szociálliberális koalíció politikai támogatásától megfosztott, de posztjáról távozni nem hajlandó Sorin Grindeanu miniszterelnök Victor Ponta volt kormányfőt nevezte ki a kormány miniszteri rangú főtitkárának pénteken.

Az erről szóló miniszterelnöki döntés hosszas huzavona után jelent meg a közlönyben, mivel Mihai Busuioc, a kormány eddigi főtitkára nem volt hajlandó saját leváltását ellenjegyezni és megjelentetni a hivatalos közlönyben, ezzel gyakorlatilag megakadályozva a rendelet hatályba lépését.

A szociálliberális koalíció szerdán készül bizalmatlansági indítványt megszavazni a parlamentben saját volt kormánya ellen, hogy eltávolítsa Grindeanut a miniszterelnöki tisztségből.

A miniszterelnök egy korábbi, ugyancsak pénteken megjelent határozatával a kormányfőtitkári teendőket Mihai Busuiuc helyett Alexandru Mihai Ghigiura ruházta át.

'Figyelembe véve, hogy a kormány főtitkára megtagadta, hogy a miniszterelnök határozatait a törvényeknek megfelelően ellenjegyezze (...), illetve hiányzott a kormánypalotából, a jelen határozat megjelenésétől kezdve Alexandru Mihai Ghigiu államtitkár vezeti a kormányfőtitkárságot addig, amíg a jelenlegi kormányfőtitkárt fel nem mentik, illetve helyette új vezetőt nem neveznek ki az intézmény élére' - írja a Hivatalos Közlönyben.

Utólag kiadtak egy újabb határozatot, amely felmenti tisztségéből Mihai Busuiucot és helyette Victor Pontát nevezi ki miniszteri rangú kormányfőtitkárnak. (mti/agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS