2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ponta szerint maffia-szerű megfélelmlítést alkalmaznak Dragneáék

2017. június 17. 10:29, utolsó frissítés: 10:29

Victor Ponta kormányfőtitkár azt nyilatkozta pénteken, hogy a miniszterelnököt maffia módszerekkel fenyegették meg és elsősorban ez késztette arra, hogy elfogadja a kormányfőtitkári tisztséget.

'Megtisztelő, hogy Sorin Grindeanuval dolgozhatok a köz érdekében (...), annak okán is, hogy az utóbbi napokban maffia módszerekkel fenyegették meg, amilyeneket én, aki elég sok ideje élek a politikában, nem láttam: személyét fenyegették, azzal zsarolták, hogy - úgymond - titkokat lepleznek le, megpróbálták pénzes állásokkal megvásárolni. Elsősorban az késztetett arra, hogy elfogadjam a kormányfőtitkári felkérést, hogy Grindeanu átment ezen a próbán. Ma este nekifogtunk dolgozni - a kormánynál nem oltják le a villanyt' - nyilatkozta Ponta a Victoria palotában tartott sajtóértekezletén.

Azúj kormányfőtitkár azt is mondta pénteken, hogy vállalja annak a kockázatát, hogy kizárják a pártból. Ebben a helyzetben Liviu Dragnea vezetésével a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) sikerülne az a teljesítmény, hogy két egymást követő napon kizárja az alakulatból 'a két miniszterelnökét' - tette hozzá.

'Úgy értem, hogy Liviu Dragnea vezetésével a PSD arra készül, hogy kizárja a pártból a két miniszterelnökét. Adrian Năstaset, amúgy, soha nem fogadták vissza'- nyilatkozta Ponta a Victoria palotában tartott sajtóértekezletén.


'Nem szeretném, ha úgy járnánk, mint a francia szocialisták, akik 50 százalékos győzelmet arattak a választásokon, most pedig 10 százaléknál tartanak. Holnap Sorin Grindeanu hazamegy saját szervezetéhez, jól teszi, s ezt nem tilthatja meg senki neki, még a Demokrata Pártból érkezett Liviu Dragnea sem' - szögezte le Ponta (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS