2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A miniszterelnökhöz akar eljutni egy eljárásban Kövesi egy állítólagos hangfelvétel szerint

2017. június 19. 09:21, utolsó frissítés: 09:22

Hangfelvételt tett közzé vasárnap a Románia TV, amelyen állítólag az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyésze, Laura Codruţa Kövesi hallható, amint megsürgeti az egyik beosztottját, hogy az általa vezetett bűnvádi eljárásban mielőbb "jusson el a miniszterelnökhöz".

Tudorel Toader igazságügyi miniszter bejelentette, hogy az Igazságügyi Felügyelethez fordul az ügyben.

A felvételen elhangzottak szerint Kövesi azért elégedetlen, mert bizonyos ügyekben késik a vádemelés, mint mondja, bár nem küzdenek személyzeti problémákkal, nem sikerült lezárni olyan ügyeket, amelyek 6-7 év óta kivizsgálás alatt állnak. Jean Uncheşelu ügyészt pedig - a közzétett felvétel alapján - megsürgeti, hogy "abban az ingatlanos ügyben jusson már el a miniszterelnökhöz, aki aláírta azokat a szerződéseket". Feltételezések szerint a 967 államosított temesvári ingatlan törvénytelen visszaszolgáltatásával kapcsolatos ügyről van szó, amelyben vádat emeltek Nicolae Robu jelenlegi és Gheorghe Ciuhandu volt temesvári polgármester ellen.

A DNA sajtószóvivője, Livia Săplăcan azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek a felvétellel kapcsolatban, hogy az részleteket tartalmaz Kövesinek az ügyészekkel tartott munkaülésein vagy nyilvánosan elhangzott beszédeiből, ugyanakkor azonban olyan "szókapcsolatok" is hallhatók, amelyek nem Kövesitől származnak, és amelyekkel mondandójának "súlyos eltorzítása" a cél.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter egy vasárnap esti Facebook-bejegyzésben közölte, a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács keretében működő Igazságügyi Felügyelethez fordul a felvétel ügyében.Alina Petrescu kormányszóvivő az ügy kapcsán azt nyilatkozta az Antena 3 hírtelevíziónak, amíg nem derül ki, hogy a felvétel hiteles-e vagy sem, nem kívánják kommentálni azt.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS