2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Kovászna megyei közegészségügyi igazgatóság szerint Brassó megyéből importálták a kanyarót

2017. június 19. 16:05, utolsó frissítés: 16:05

A megyében észlelt nyolc kanyarós megbetegedést a szomszédos Brassó megyéből "importálták", állítják a Kovászna megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) képviselői.

Igyártó Gabriella, a DSP képviselője elmondta, három 7 hónapnál kisebb gyerek kapta el a betegséget, akik átadták a fertőzést család többi tagjának.

"Elszigetelt esetek, nem közösségekben jelentek meg és Brassó megyéből hozták át. Mi azért aggódunk, mert sok szülő, főleg Bodzaforduló vidékéről, Árapatakról és Hetéből Brassóba viszi a sürgősségi osztályra a gyerekét és nem hozzánk a megyébe. (...) Ott kapták el a kanyarós fertőzést" - nyilatkozta hétfőn az AGERPRES hírügynökségnek Igyártó Gabriella.

Az igazgatóság képviselője hozzátette, Kovászna megyében a lakosság mintegy 90%-a rendelkezik kanyaró elleni oltással, de az utóbbi időben egyre több szülő utasítja el a vakcinát.

Június 16-ig 30 személy hunyt el kanyarós megbetegedés miatt, a harmincegyedik eset még nem nyert megerősítést - tájékoztat az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

Az intézet szerint a járvány kezdete óta összesen 7233 kanyarós esetet regisztráltak.

Nyolc haláleset Temes megyében, öt Arad megyében, hat Dolj megyében, négy Krassó-Szörény megyében, egy-egy Bihar, Szatmár, Călăraşi, Vaslui, Galaţi, Maros megyében és Bukarestben történt. A 31. eset Kolozs megyében történt, azonban erről még nem bizonyosodott be, hogy a kanyaró miatt hunyt el az áldozat - írja az INSP honlapja.

Az ország 41 megyéjéből jeleztek kanyaróvírussal való fertőződést.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS