2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Goțiu: a PSD-ALDE azért változtatta meg a szenátus napirendjét, mert nekik mindennél fontosabb a pártérdek

2017. június 19. 17:18, utolsó frissítés: 17:18

A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) megváltoztatta a szenátus napirendjét, mert nekik fontosabb a pártérdek, mint a nemzeti érdek - jelentette ki hétfőn a Mentsétek meg Romániát Szövetséget (USR) képviselő Mihai Goţiu, a szenátus alelnöke.

"A PSD-ALDE koalíció ismét erőből megváltoztatta a prioritásokat. A nemzeti érdek fölé helyezte a pártérdekeket: törölte a szenátus hétfői plenáris ülését, a kérdéseket és interpellációkat pedig keddre halasztotta. Azt gondoljuk, azért járt el így, hogy legyen idejük megoldani belső problémáikat. Igaz, hogy az RMDSZ-es kollégákat kérték fel arra, hogy megtegyék ezt a javaslatot, ami elgondolkodtató azzal kapcsolatban, hogy mit tesznek majd a szövetség képviselői szerdán, a bizalmatlansági indítvány kapcsán" - nyilatkozta Goţiu a házbizottság ülését követően.

Az USR szerint a PSD és ALDE képviselői azt hozták fel indoklásként, hogy az elmúlt hetekben kedden délelőtt nem volt megfelelő tevékenység a szenátusban, és ezt megoldaná az, hogyha hétfőn délután a szenátorok a szakbizottságokban dolgoznának, és így több jogszabály kerülne a keddi plénum elé. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS