2018. május 26. szombatFülöp, Evelin
19°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Leváltotta a PSD a képviselőházi frakció Temes megyei titkárát

2017. június 19. 17:59, utolsó frissítés: 17:59

A Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőházi frakciója javasolta Alfred-Robert Simonis Temes megyei képviselő leváltását a frakció titkári tisztségéből, de nem zárják ki a pártból.

"A házbizottsági ülésen kaptuk az értesítést a PSD frakció részéről, hogy Simonis Alfred-Robert nem tölti be a továbbiakban a frakció titkári tisztségét, de továbbra is a párt tagja marad. A házbizottság egy tényszerű értesítést kapott, tehát ez a frakció döntése volt" - nyilatkozta a képviselőház titkára, Ioana Bran a házbizottsági ülést követően.

Arra a kérdésre, hogy a bizalmatlansági indítványhoz van-e köze, Bran azt nyilatkozta, hogy erről nem beszéltek a házbizottság ülésén.

Alfred-Robert Simonis szerint leváltása egyértelműen azon személyek kétségbeesését jelzi, akik megvonták tőle támogatásukat. A képviselő azt is elmondta, hogy nem fogja megszavazni a bizalmatlansági indítványt, hiszen azért bünteti most a párt, mert nem írta alá az indítványt és nem is fogja megszavazni azt.

"Egyértelmű. Már a bejelentéskor elmondtam, hogy nem fogom aláírni és nem fogom megszavazni a PSD kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt, és nyilvánvalóan a Grindeanu-kabinet ellen sem, amely egy PSD-kormány" - magyarázta a Temes megyei szociáldemokrata képviselő.

A képviselő szerint zsarolásnak minősül, amire büntetést szab ki a Büntetőtörvénykönyv, a PSD vezetőségének azon döntése, hogy kizárják a pártból azokat a személyeket, akik nem szavazzák meg a bizalmatlansági indítványt.

Simonis arról is beszélt, hogy több szociáldemokrata honatya is elégedetlen a párton belüli konfliktusok miatt, ugyanakkor általános félelem uralkodik a PSD-ben a bizalmatlansági indítvány okán. Simonis szerint az indítvány nem fog átmenni, a hatból legalább öt Temes megyei képviselő nem fogja ezt megszavazni.

A PSD frakciójában történt változtatásról hamarosan értesítik az alsóház plénumát is. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS