2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyarellenes kirohanást tett közzé a Facebookon Traian Băsescu

2017. június 20. 11:02, utolsó frissítés: 11:06

"A trikolór helyett a PSD és az ALDE a Székelyföld zászlóját vonja fel. Dragnea és Tăriceanu az ország történelmét is eladja az RMDSZ szavazataiért a bizalmatlansági indítványon" - írta Traian Băsescu volt államelnök, a PMP szenátora a Facebook-oldalán.

Băsescu azon háborodott fel, hogy hétfőn a szenátus bizottságaiban kedvezően véleményezték azt a törvénytervezetet, amely szerint ünnepnap lenne március 15. Romániában. A szenátor szerint "a gazemberek" elfelejtették, hogy 1848. március 15-én Erdély Magyarországgal való egyesülését is követelték."Iancu mócainak, más románoknak és szászoknak kellett felkelniük ahhoz, hogy Erdély ne legyen Nagy-Magyarország része. Több tízezer erdélyi románt gyilkoltak meg a magyar grófok hadseregei, teljes falvakat töröltek el a föld színéről, több százezer románt száműztek" - írta Băsescu.

A bejegyzés végén a szenátor még elküldte a magyarokat Budapestre: "a romániai magyarokat senki sem állítja meg abban, hogy március 15-én Budapesten ünnepeljenek" - írta. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS