2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Első fokon megnyerte a pert Soós a csendőrséggel szemben a kolozsvári Erdély-zászló ügyben

2017. június 22. 11:50, utolsó frissítés: 12:28

Első fokon megnyerték a pert a csendőrséggel szemben a kolozsvári, március 15-i Erdély-zászlós ügyben - írta Facebook-oldalán Soós Sándor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Párt Kolozs megyei elnöke.

"A csendőrség jogtalanul állított meg és szólított fel, hogy az Erdély-zászlót tekerjem fel, majd, hogy hagyjam el a rendezvényt. Ha végérvényes döntés lesz, törvényszékre adjuk a csendőrséget az alkotmányos jogunk megsértése miatt" - írta még.

A kolozsvári március 15-i ünnepi felvonuláson a csendőrség kiemelte a tömegből Fancsali Ernőt, az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári elnökét, valamint Soós Sándort. Őt, miután feltekerte a zászlót, elengedték. A csendőrség véleménye szerint törvénytelenséget követtek el, amikor Erdély zászlajával vonultak fel. Az államhatalmi szerv a szervezőkre hivatkozva kezdett intézkedni, utóbbiak pedig a csendőrségre hivatkoztak.

Később Soós és Csoma Botond képviselő, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke kérdést intézett Carmen Dan belügyminiszterhez, amiben számon kérték a csendőrség fellépését. A minisztérium a csendőrségre ruházta át a válaszadás jogát, akik nem adtak érdemi választ. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS