2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis nem szeretne előrehozott választásokat

2017. június 22. 19:01, utolsó frissítés: 19:03

Az előrehozott választások lehetőségéről az alkotmány is rendelkezik, de "mély válságnak" kell lennie, hogy előrehozott választásokat írjanak ki, nyilatkozta Klaus Johannis államelnök csütörtökön Brüsszelben.

"Az előrehozott választásokról az alkotmány is rendelkezik, de ahhoz, hogy idáig eljussunk, mély válságnak kell lennie, és én semmi esetre sem szeretnék ilyesmit. Természetesen soha nem zárhatjuk ki ennek lehetőségét, és lényegében ez főként a parlamenti szavazatokon múlik" - nyilatkozta az államfő.

Az államfő arról is beszélt, hogy egyesek "mindenféle forgatókönyvet" kitalálnak.

"Láttam, hogy az országban mindenféle forgatókönyveket kitalálnak. Minden politikus tanácsokkal lát el, hogy kit és hogyan nevesítsek. Valójában azt, hogy kinek van többsége vagy kinek nincs, nagyon egyszerűen, szavazás által szokás eldönteni. A többségről a parlamentben való szavazással szoktak dönteni" - mondta Johannis.

Arra a kérdésre, hogy a Szociáldemokrata Pártnak és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének jelenleg megvan-e a többsége, Iohannis azt válaszolta: "Erről hétfőn, a konzultációkat követően fogok részletesen beszámolni". (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS