2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Toxikológiai jelentés meghamisítása miatt vizsgálódnak egy aradi igazságügyi orvosszakértő ellen

2017. június 23. 10:56, utolsó frissítés: 10:56

Vizsgálatot indított az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) egy ügyvéd és annak az Arad megyei Igazságügyi Orvostani Szolgálatnál vegyészként dolgozó testvére ellen. A vádhatóság szerint fizetség ellenében meghamisítottak több, ittas vezetésen ért személy ügyében készült toxikológiai jelentést.

A DNA közleménye értelmében a Mehedinţi megyei ügyvédi kamara tagja, Adelin Vlai ügyvéd idén májusban összesen 14 500 lejt és 2300 eurót fogadott el három személytől, akik ellen ittas vezetés miatt indult eljárás. A pénzért cserében közbenjárt az Arad megyei Igazságügyi Orvostani Szolgálatnál vegyészként dolgozó testvérénél, Gabriel Florin Vlainál, hogy utóbbi az illető személyek számára kedvező adatokat tüntessen fel az ügyükben kiállított toxikológiai jelentésben. Az ügyészek szerint a vegyész azt írta a papírokra, hogy véralkoholszintjük 0,80 ezrelék alatt volt, így az esetükben megállapított, alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetés nem minősült bűncselekménynek.

Az ügyvéd ellen befolyással való üzérkedés, testvére ellen pedig közokirat-hamisítás és hamis okirat felhasználása miatt indult eljárás. A két férfit 24 órára őrizetbe vették, és előzetes letartóztatásukat kérik. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS