2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem valószínű, hogy felülírható a Maros Megyei Főtanfelügyelőség döntése a katolikus líceum ügyében

2017. június 23. 14:10, utolsó frissítés: 14:10

Hiába kifogásolja a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum szülői bizottsága az iskola három 9. osztályának három különböző iskolához való sorolását, a szétosztására vonatkozó, csütörtökön hozott főtanfelügyelőségi döntés várhatóan nem fog megváltozni.

Illés Ildikó főtanfelügyelő-helyettes szerint rossz döntést hozott a Maros Megyei Főtanfelügyelőség vezetősége a Római Katolikus Teológiai Líceum három kilencedik osztályának ügyében, amelyeket szétosztott a Faipari Iskola, a Constantin Brâncuşi építészeti iskola és a Bolyai Farkas Elméleti Líceum között.

Elmondása szerint ő ellenezte ezt a forgatókönyvet, és ellene is szavazott, mert nem tartotta jó megoldásnak azt, hogy a három elméleti osztály közül kettőben szakoktatás folyjon. Elmondta, a problémán még az is súlyosbít, hogy a marosvásárhelyi városi tanács továbbra sem fogadta el a iskolahálózatra vonatkozó határozatot, így a nyolcadikot végzett tanulók hétfőn már a kisérettségi eredményeinek birtokában nem fogják tudni, hogy hol folytathatják tanulmányaikat.

Illés Ildikó elmondása szerint a városi tanács részéről azt az ígéretet kapták, hogy csütörtökön elfogadják az iskolahálózatra vonatkozó tanácsi határozatot, azonban hatalmas a csúszás: ennek a határozatnak január 15-ig kellett volna megszületnie, és május 5-ig ki kellett volna adni az iskolajavaslatokra vonatkozó füzeteket. Most a minisztériumhoz fordultak, hogy az hivatalosan hagyja jóvá a szabálytól való eltérést, ellenkező esetben törvénytelenség esete áll elő a Maros megyei oktatásszervezésben. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS