2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meleşcanu úgy gondolja, a következő kormányban is ő lesz a külügyminiszter

2017. június 23. 14:46, utolsó frissítés: 14:46

Elvileg a következő kormányban is Teodor Meleşcanu lesz a külügyminiszter

Meleşcanu ezt maga mondta egy kolozsvári diplomáciai fórumon, amikor arról kérdezte a sajtó, hogy az ALDE jelenlegi minisztereit tervezi-e nevesíteni a következő kormányba. Erre válaszolva azt mondta, az alakulat tervei szerint kitartana jelenlegi tárcavezetői mellett, koalíciós kormányról lévén szó azonban vélhetően lesznek még egyeztetések, és valószínűleg a jövendőbeli miniszterelnök is hozzá kíván majd szólni ahhoz, hogy kik alkotják a kabinetét. "Elméletileg azonban továbbviszem a külügyminiszteri megbízatást" - tette hozzá.

A tárcavezető azt is elmondta, szerinte az elmúlt időszak politikai válsága negatívan befolyásolta az ország megítélését.

"Manapság sajnos az emberek nem ismerik a valós helyzetet egy-egy ország kapcsán, csak a tömegtájékoztatási eszközök által közvetített képet látják, és ennek alapján alkotnak véleményt. A valóságot csak azok ismerik, akik közvetlenül érintettek az adott problémában, válságban. Mindenki más csak az erről alkotott képet veszi át. Ezért általában minden, ami történik, rossz hatással van az ország megítélésére, beleértve ezt a politikai válságot is" - magyarázta Teodor Meleşcanu.

Arra a kérdésre, hogy érkezett-e hozzá konkrét jelzés e tekintetben más országok részéről, a külügyminiszter így válaszolt: "A lej leértékelődése eléggé egyértelmű jelzés. Ilyenkor politikai jelzésekre már nincs is szükség." (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS