2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felborult egy autóbusz Predeal és Pârâul Rece között

2017. június 23. 20:27, utolsó frissítés: 2017. június 24. 14:24

Update: Nem gyerekeket szállított az az autóbusz, amely péntek este felborult Brassó megyében a DN73A úton, Predeal és Pârâul Rece között - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Gabriela Dinu, a Brassó Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője.

'Egy felnőtteket szállító autóbuszról van szó, akik egy băniceli menedékházban tartandó csapatépítő tréningre utaztak. Jelenleg még folyik a sérültek mentése. Az illető útszakaszon mindkét irányban lezárták a közlekedést' - nyilatkozta a szóvivő.

------------------------------------

Felborult péntek este egy gyerekeket szállító autóbusz Brassó megyében a DN73A úton, Predeal és Pârâul Rece között - tájékoztatott Ciprian Sfreja, a Brassó megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője. Az ISU képviselője szerint a megyében vörös színű riasztást adtak ki.

A helyszínre a Brassó megyeiek mellett Kovászna, Szeben és Prahova megyéből is érkeztek mentőegységek.

Raed Arafat belügyi államtitkár szerint a balesetben 12 személy sérült meg, akiket valószínű Brassó megyei kórházakba szállítanak.

Az államtitkár szerint a buszban 37 személy utazott.

Marian Rasaliu, Brassó megye prefektusa 20 sérültről számolt be a Digi24 hírtelevíziónak. Minden sérült eszméleténél van, kettőt a busz roncsai közül kellett kivágni, egy harmadik személy kimentésén most is dolgoznak, neki karja szorult az autóbusz alá.

A prefektus szerint a busz megcsúszhatott a nedves úttesten, ez okozhatta a balesetet.

A közlekedést mindkét irányban lezárták az illető útszakaszon.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS