2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kilenc Hargita megyei település maradt áram nélkül a péntek esti vihar miatt

2017. június 24. 14:26, utolsó frissítés: 14:26

Kilenc Hargita megyei település maradt részlegesen vagy teljes áramellátás nélkül a péntek esti vihar következtében. Több ezer háztartás maradt áram nélkül, ugyanis a vihar miatt kidőlt fák sok helyen letépték a vezetékeket, tönkretették a transzformátor-állomásokat.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője azt nyilatkozta, hogy Székelykeresztúr közelében hét település maradt áramellátás nélkül, Nagygalambfalva (Porumbenii Mari), Kisgalambfalva (Porumbenii Mici), Décsfalva (Dejuţiu), Székelymagyaros (Aluniş), Bögöz (Mugeni), Agyagfalva (Lutiţa) és Betfalva (Beteşti).

Az idézett forrás szerint Székelyudvarhelyen több transzformátor-állomást és egy középfeszültségű hálózatot tett tönkre a vihar, csakúgy mint Bélboron (Bilbor) és Székelyvarságban (Vărşag).

Az Electrica villamos művek alkalmazottai már minden településen dolgoznak a villanyhálózat helyreállításán.

Péntek este személygépkocsira döntött egy fát a vihar Székelyudvarhelyen, a sofőr azonban sértetlenül megúszta, Nagygalambfalván pedig egy gázvezetékre dőlt egy fa, azonban a helyzet nem volt súlyos. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS