2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A plágiummal gyanúsított gazdasági minisztert javasolhatja a PSD kormányfőnek

2017. június 26. 09:19, utolsó frissítés: 09:42

Hétfőn konzultációra várja a parlamenti pártokat Klaus Johannis államfő, a megbeszéléseken kormányfőjelöltet javasolhatnak, az államelnök pedig valamelyik jelöltet felkérheti kormányalakításra.

A Digi24 PSD-ALDE forrásokból úgy tudja, a PSD országos végrehajtó bizottságának ülésén három nevet fognak javasolni: Mihai Tudose, a jelenlegi ügyvivő gazdasági miniszer, Adrian Ţuţuianu, a SRI-t ellenőrző parlamenti bizottság elnöke és Mihai Fifor, a 2009-es államfőválasztást vizsgáló parlamenti bizottság elnöke azok, akik közül valakit Johannisnak fognak javasolni.

Liviu Dragnea PSD-elnök a Sorin Grindeanu ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány megszavazása után azt nyilatkozta, négy jelöltje van, férfiak és nők egyaránt.A Digi24 szerint a Dragneához közelállónak tartott Tudose a legesélyesebb a kormányfőjelöltségre. A képviselő, aki a PSD alelnöke is, ötödik mandátumát tölti a parlamentben.

2015-ben amiatt került a sajtó figyelmének központjába, hogy plágiummal gyanúsították meg. Doktori dolgozatának témavezetője Gabriel Oprea egykori belügyminiszter volt, akit a maga során szintén plágiummal vádoltak, és visszavonták a doktori címét.

Johannis 15 órától a PSD_ALDE koalícióval, 16 órától a PNL-vel, 17 órától az USR-vel 17:30-tól a PMP-vel, 18 órától az RMDSZ-szel, 18:30-tól a kisebbségi frakcióval konzultál. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS