2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PNL azt kérte, hogy Shhaideh ne legyen a kormány tagja

2017. június 26. 17:41, utolsó frissítés: 17:41

Raluca Turcan, a PNL frakcióvezetője hétfőn a PNL nevében azt kérte, hogy Sevil Shhaideh ne legyen tagja a következő kormánynak.

A PNL sérelmezi, hogy az ügyvivő miniszterelnök-helyettes, a regionális fejlesztési, közigazgatási és európai alapok ügyvivő minisztere nem jelent meg a PNL kérésére a parlament előtt, hogy elszámoljon a helyi fejlesztések országos programjában (PNDL) kiutalt pénzekről.

"A PNDL hónapokig nem működött, ám a fejlesztési miniszter a politikai válság ideje alatt (...) az ebből a programból kiutalt pénzekkel kenyerezett le egyes helyi PSD-vezetőket azért, hogy a pártelnök táborában tartsa őket" - nyilatkozta Turcan, és hozzátette: mindez azért történt, hogy biztosítsák a szavazatokat, hogy átmenjen a saját kormányuk ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány.

A PSD most megpróbálja eltüntetni Shhaideh tevékenységének nyomait, és azzal óvja a felelősségre vonástól, hogy nem jelenik meg a parlament előtt - véli a frakcióvezető.

"A PNL azt kéri, hogy Sevil Shhaideh ne legyen tagja a kormánynak" - mondta Turcan.

A képviselőház házbizottsága elutasította hétfőn a PNL javaslatát, hogy a regionális fejlesztési, közigazgatási és európai alapok ügyvivő minisztere megjelenjen a Kormány órájában a parlament előtt.

Ioana Bran, a képviselőház titkára azzal magyarázta a házbizottság döntését, hogy egy ilyen javaslatot nem lehet "máról mára" benyújtani.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS