2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ-nek nincs miniszterelnök-jelöltje és nem lép kormányra

2017. június 26. 18:47, utolsó frissítés: 18:52

Az RMDSZ nem nevesít jelöltet a kormányfői tisztségre, ez a parlamenti többség dolga - nyilatkozta Kelemen Hunor szövetségi elnök, miután az RMDSZ küldöttsége tárgyalt Klaus Johannis államfővel. Kijelentette, hogy nem merül fel annak a kérdése, hogy ők is kormányra lépjenek.

Arról nem nyilatkozott, hogy támogatják-e a PSD által javasolt Mihai Tudosét. Azt mondta, miután kiderül, hogy Johannis kit kér fel kormányalakításra, azután döntenek a támogatásáról."Továbbra is párbeszédet szeretnénk a többséggel, azokkal, akik kormányoznak" - mondta az RMDSZ-elnök. Kérdésre kijelentette, hogy "a számtan nem nehéz", az ellenzéki pártok még mindig nem tudnának többséget alakítani.

Kelemen egy másik kérdésre azt is tisztázta, hogy az RMDSZ nem tárgyalt etnikai alapú autonómiáról, a kisebbségi törvény nem arról szól.

Az államfő az RMDSZ után a kisebbségi frakcióval találkozik, várhatóan ezután kiderül, hogy felkéri-e kormányalakításra a PSD által javasolt Mihai Tudosét vagy a PMP jelöltjét, Siegfried Muresan EP-képviselőt. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS