2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ludovic Orban szerint Tudose nem alkalmas a kormányzásra

2017. június 27. 09:42, utolsó frissítés: 09:42

A PNL elnöke szerint Mihai Tudose kijelölt miniszterelnök egyetlen olyan tulajdonsággal sem rendelkezik, amelyre szüksége lenne ahhoz, hogy a jövendőbeli kormányt vezesse. Ludovic Orbannak meggyőződése, hogy a következő kabinet is "ugyanolyan gyengén fog teljesíteni, mint az előző".

A PNL elnöke hangsúlyozta, egyáltalán nem bízik sem a kormánypártban, sem abban, hogy az azt képviselő kijelölt miniszterelnök megfelelő lenne a tisztségre.

"Meggyőződésem, hogy az új kormány - amennyiben megszavazzák a hivatalba iktatását - ugyanolyan gyengén fog teljesíteni, mint az előző. Ami pedig Mihai Tudosét illeti, nem értem, miért lenne olyan jó miniszterelnök, ha gazdasági miniszterként - Dragnea jelentése szerint - egyet sem tudott teljesíteni a kormányprogramban előírt 19 intézkedés közül" - hangsúlyozta Orban a Realitatea televízió hétfő esti műsorában.

A PNL elnöke ugyanakkor hozzátette, a jelenlegi politikai válság folytatódása rossz hatással lenne mind a gazdaságra, mind az ország megítélésére.

Klaus Johannis államfő hétfő este bejelentette, hogy a PSD és az ALDE miniszterelnök-jelöltjét, Mihai Tudosét bízza meg kormányalakítással. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS