2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megnevezte a leendő kormány ALDE-s minisztereit Tăriceanu

2017. június 27. 19:02, utolsó frissítés: 19:17

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) a Tudose-kabinetben is megtartja négy miniszterét: Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes, Teodor Meleşcanu külügyminiszter, Toma Petcu energiaügyi miniszter, Viorel Ilie a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős miniszter marad, jelentette be kedden Călin Popescu-Tăriceanu a párt politikai tanácsának ülését követően.

Tăriceanu szerint a kormánynak csütörtökön szavazhat bizalmat a parlament.

"Volt egy rövid találkozónk az ALDE politikai tanácsában, hogy nevesítsük minisztériumok élére jelölt személyeket. Mihai Tudosét kérték fel kormányalakításra, ki kell alakítania kormányzati csapatát és csütörtökön délután szavazhat bizalmat nekik a parlament. Ez így volt normális, hogy a kormánykoalíció tagjaiként eldöntsük, hogy kikkel veszünk részt a következő kormányban" - magyarázta Tăriceanu.

Tăriceanu elmondta, véleménye szerint Tudorel Toader jól végezte a munkáját és azt, hogy az ügyvivő igazságügyi miniszter megtartja-e tárcáját az új kormányban, Mihai Tudose miniszterelnök és a kormánykoalíció tagjai döntik el.

"Én nyilvánosan is többször méltattam az igazságügyi minisztert tevékenységét. Azt gondolom, hogy jó munkát végzett, de azt, hogy az ügyvivő igazságügyi miniszter megtartja-e tárcáját az új kormányban, Mihai Tudose miniszterelnök és kormánykoalíció tagjai döntik el" - nyilatkozta Călin Popescu-Tăriceanu a parlamentben. Hozzátette ugyanakkor: az igazságügyi minisztert a Szociáldemokrata Párt (PSD) nevesíti. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS