2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Grindeanu: életre szóló lecke volt a kormányzás

2017. június 28. 16:12, utolsó frissítés: 16:23

Életre szóló lecke volt számára a miniszterelnöki tisztség, jelentette ki szerdán Sorin Grindeanu ügyvivő kormányfő.

"Számomra ez a hat hónap jelentős tapasztalatot hozott a központi közigazgatás terén, egy életre szóló leckét tanultam meg. Valami azonban elgondolkodtatott (...) - egyetlen ember rosszakarata, és arra irányuló vágya, hogy minél nagyobb hatalom összpontosuljon a kezében" - mondta a Victoria-palotában nyilatkozó Grindeanu.

Grindeanu azt is javasolta a leendő miniszterelnöknek, hogy menessze az ANAF vezetőségét.

Az utóbbi másfél hónapban az általa vezetett kabinetet folyamatosan átalakították a televízióban, és a politikai válság nyomai rövidesen megmutatkoznak a makrogazdasági mutatókban, jelentette ki.

"Az utóbbi másfél hónapban ezt a kormányt folyton elemezték és átalakították a televízióban, ami mélységes bizonytalanságot idézett elő a központi közigazgatással kapcsolatban. Ennek a politikai válságnak a hatásait rövidesen a makrogazdasági mutatókban fogjuk meglátni. Senkinek nem fog ez tetszeni, sem a románoknak, sem a befektetőknek" - mondta Grindeanu.

Grindeanu arra kérte a kormányhivatal tisztségviselőit, hogy a kormány nevében nyújtsanak be egy keresetet az alkotmánybírósághoz, hogy megoldást találjanak a képviselők szavazatának védelmére.

"Többé nem szabadna előforduljon a román parlamentben az, ami a bizalmatlansági indítvány megszavazásakor történt" nyilatkozta Grindeanu. Rámutatott: a képviselőket és szenátorokat nem szabadna kényszeríteni szavazáskor, és a szavazásnak méltósággal kell történnie. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS