2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Zsarolási per: Voiculescut felmentették, Alexandrescut elítélték

2017. június 28. 16:36, utolsó frissítés: 16:36

Jogerősen felmentették Dan Voiculescu médiatröszt-tulajdonost az Antena csoport vs. RCS & RDS zsarolási perben, Sorin Alexandrescut, az Antena csoport volt vezetőjét pedig 4 és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Első fokon a bukaresti törvényszék még két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Voiculescut zsarolásban való bűnrészesség miatt. Alexandrescut akkor három és fél évre ítélték, az ő esetében most súlyosbították az ítéletet, míg Camelia Voiculescu korábbi két év felfüggesztett börtönbüntetését másfél évre enyhítették.

Az Antena 3 tévécsatornának zsarolás miatt 200 ezer lejes bírságot kell fizetnie. Az ítéletet a csoportnak az Antena 1 csatornán tíz alkalommal kell közzétennie.

Dan Voiculescu ellen 2013-ban indult bűnvádi eljárás zsarolásban való bűnrészesség miatt.

A DNA akkori tájékoztatása szerint a bizonyítékok arra utaltak, hogy Voiculescunak is szerepe volt az Alexandrescu által lebonyolított ügyletekben.

A nyomozók szerint Dan Voiculescut tájékoztatta Sorin Alexandrescu és a lánya minden lépésről, amelyet az RCS&RDS kábelszolgáltatóval kötendő szerződés érdekében tettek. A DNA állítása szerint Voiculescu arra szólította fel Alexandrescut, hogy a kompromittáló anyagokat – miszerint az RCS&RDS 3,5 millió euróval vesztegette meg Dumitru Dragomirt, a Profi Labdarúgó Liga elnökét az első osztályú mérkőzések közvetítési jogának odaítéléséért – más médiában is közzé kell tenni, nemcsak saját televízióikban. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS