2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Goţiu szerint az USR nem szavazza meg az új kormány beiktatását

2017. június 28. 19:46, utolsó frissítés: 19:46

Mihai Goţiu, a szenátus alelnöke azt nyilatkozta szerdán, hogy garantálni tudja: a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselői nem szavazzák meg ezt a kormányt.

"Nem tárgyaltunk erről a kollégákkal, de 101 százalékban garantálom, hogy ezt a kormányt senki sem szavazza meg az USR-ből" - mondta a párt szenátora.

Goţiu csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy az oktatást és a kutatást egy minisztériumba vonták össze és amiatt is, hogy Mihai Fifort nevesítették a gazdasági tárca élére.

"Az összevonás miatt a kutatás gyakorlatilag nem tud dolgozni idén (...). Meglepetés a Fifor nevesítése is olyan körülmények között, hogy az államfő már egyszer elutasította őt, amikor közlekedési miniszternek jelölték. Nem vagyok biztos, hogy ez esetben nem provokációról van-e szó" - vetette fel a szenátor.

Goţiu szerint meglepetésnek számít a miniszterelnök-jelölt személye és az is, hogy az államfő jelölte őt a tisztségre.

"Mindkét dolog meglepő, főleg azután, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) állandóan a titkosszolgálatok áldozatának állította be magát. Ehhez képest, az általuk nevesített és támogatott miniszterelnökjelöltnek a lehető legszorosabb kapcsolatai vannak Opreával és a titkosszolgálat plágium akadémiájával" - tette hozzá Goţiu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS