2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nincsenek életveszélyes állapotban az Argeş megyei balesetben megsérült katonák

2017. június 30. 14:36, utolsó frissítés: 14:36

A brassói katonai kórházban ápolnak két katonát, akik az Argeş megyei balesetben sérültek meg, ők nincsenek életveszélyes állapotban, nyilatkozta pénteken Marian Rasaliu, Brassó megye prefektusa.

"Ma reggel meglátogattam őket a Brassó megyei katasztrófavédelem vezetőjével, Stelian Rechiţeannal együtt. A két katona nincs életveszélyes állapotban. Egyiküknek kulcscsont-törése van, ami nem okoz különösebb gondot, a másik katonának fejsérülése van és zúzódásai. Nagyon jól ápolják őket, nincsenek életveszélyben, de még néhány napig megfigyelés alatt tartják őket. Az orvosok döntik el, hogy mikor mehetnek majd haza. Azt mondták nekünk, hogy egyszerűen ebben a helyzetben találták magukat. Olyan gyorsan történtek a dolgok, hogy nem tudnak részletekkel szolgálni, mert nem emlékeznek. Nem tudtak kimászni maguktól, a kollégáik segítettek nekik" - nyilatkozta a prefektus.

Marian Rasaliu az Argeş megyei prefektust is tájékoztatta a két katona állapotáról, ugyanakkor részvétét fejezte ki a balesetben elhunyt három katona miatt.

A fővárosi Carol Davila katonai kórházban hat katonát ápolnak, nekik sincsenek olyan sérüléseik, amelyek életveszélyt jelenthetnének, nyilatkozta pénteken Mariana Jinga, a kórház orvosigazgatója.

Két katonát légi úton juttattak a kórházba, négyet közúton szállítottak az intézménybe. A kivizsgálások után három katonán mellkasi műtétet végeztek. Két katona koponyasérüléseket szenvedett a baleset következtében, az orvosoknak nem kellett megműteniük őket, azonban folyamatos megfigyelés alatt tartják a két katonát, mondta Mariana Jinga, aki hozzátette, hogy a hat katona közül egyik sincs életveszélyben.

Az orvosigazgató elmondta, az egyik sérültet az ortopédián műtötték meg, ugyanis több csonttörést szenvedett.

Az Argeş megyei balesetet követően egy sérültet a piteşti-i katonai kórházba szállítottak, egészségi állapota stabil és ő sincs életveszélyes állapotban, jelentették a védelmi minisztérium képviselői. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS