2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Korrupcióellenes tüntetés volt vasárnap Bukarestben és Nagyszebenben

2017. július 03. 08:50, utolsó frissítés: 10:34

A korrupció ellen tüntetett körülbelül ezer személy Bukarestben vasárnap este. Az "Együtt mentjük meg az országot a korruptaktól" elnevezésű felvonulás a Victoriei (Győzelem) téren kezdődött és a Francofoniei (Frankofónia) terén ért véget.

A kitartó esőben felvonuló tüntetők olyan jelszavakat skandáltak, mint "PSD-PNL, ugyanaz a marhaság", "Dragnea, ne feledd, Románia nem akar téged", "Tolvajok", "Nem akarunk tolvaj nemzet lenni", "Gyertek, mentsük meg Romániát". A megmozdulás résztvevői a Parlament épülete és az Alkotmánybíróság székháza előtt is elvonultak, miután az Universităţii (Egyetem) téren letérdelve adóztak a forradalmárok emlékének.A tiltakozók aláírásokat gyűjtöttek Bukarest főpolgármestere, Gabriela Firea menesztése érdekében, állításuk szerint már 6.000 személy adta nevét és kézjegyét az indítványhoz.

A tüntetés a Frankofónia terén ért véget este 22:30 körül.

Nagyszebenben is felvonult vasárnap este mintegy száz tüntető, hogy kifejezze nemtetszését a kormányzó pártokkal szemben. A résztvevők a PSD-t és az ALDE-t, valamint a kormányt és a parlamentet bíráló jelszavakat skandáltak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS