2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megkétszereződött az útlevéligénylések száma Hargita megyében

2017. július 03. 17:32, utolsó frissítés: 17:32

Megkétszereződött az útlevéligénylések száma Hargita megyében. Az igénylők száma fokozatosan növekedett június elejétől kezdődően mind a csíkszeredai, mind a megyében található kihelyezett útlevélosztályokon, tájékoztatott a Hargita megyei prefektúra.

Adrian Pănescu, a prefektúra szóvivője hétfőn azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy ebben az időszakban átlagosan 90-100 kérvényt vesznek át Csíkszeredában és 40-50-et Székelyudvarhelyen és Maroshévízen.

Az igénylők száma jóval nagyobb, mint év közben, amikor átlagosan 40-50 kérvényt vettek át naponta Csíkszeredában, és 20-25 igénylést a megyében kihelyezett osztályokon.

Pănescu szerint legtöbben a 14 év alatti kiskorúak számára igényelnek ideiglenes vagy elektronikus útleveleket, ugyanis ők csak ezekkel a dokumentumokkal hagyhatják el az országot.

Az idézett forrás szerint egyelőre nem hosszabbították meg az útlevélosztályokon a munkaprogramot, de nem zárták ki ennek lehetőségét, amennyiben tovább emelkedik az igénylések száma. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS