2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hazai vakcinagyártást sürget Mihai Tudose kormányfő

2017. július 06. 15:51, utolsó frissítés: 16:34

Jövő héttől egyenesen a megyei közegészségügyi igazgatóságokhoz szállítják az oltásokat, jelentette be csütörtökön Florian Bodog egészségügyi miniszter.

A kormányülés kezdetén az egészségügyi tárca vezetője azt mondta, jelenleg 571.262 adag vakcina van országszerte, ezt osztják szét a közegészségügyi igazgatóságoknak az Országos Közegészségügyi Intézet számadatai alapján.

A Hargita és Dolj megyében tapasztalható oltóanyag-hiányról Bodog kijelentette: le fogja ellenőrizni a sajtóban megjelent hírek valóságtartalmát.

"Két hír jelent meg a sajtóban, az egyik szerint Hargita megyében járvány ütötte fel a fejét. (...) Az ottani közegészségügyi igazgatóságnál július végéig elegendő vakcina van raktáron. A másik hír Dolj megyére vonatkozik. Itt is el van látva oltóanyaggal a közegészségügyi igazgatóság, nem tudom, mi lehetett az oka, hogy a szóban forgó orvosnő nem kért pótlást, ha szükség volt rá. Minden megjelent hírnek utánajárunk, és a mulasztókat megbüntetjük" - mondta Bodog.

A kormányülésen Mihai Tudose miniszterelnök felszólította az egészségügyi minisztert, dolgozzon ki egy javaslatcsomagot annak érdekében, hogy a Cantacuzino Intézetben ismét lehessen vakcinákat előállítani.

Bodog azt felelte, hogy az általa vezetett tárca már megkezdte a tárgyalásokat a Cantacuzino Intézet kapcsán a kutatási és fejlesztési minisztériummal.

"Kérek egy javaslatot, amelynek alapján lehetőleg ebben az országban is legyen egy vakcinagyárunk" - mondta a kormányfő. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS