2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu szerint nincs valóságalapja a Rise Project oknyomozásának

2017. július 07. 11:04, utolsó frissítés: 11:04

Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke azt nyilatkozta csütörtök este, hogy a Rise Project által közzétett dokumentumnak "semmilyen valóságalapja sincs". A Rise Project által közzétett dokumentum szerint, amelyet a Belső Védelmi és Hírszerzési Igazgatóságnak (DGIPI) tulajdonítanak, a 2005-ös árvíz után, a kormány közbeszerzés nélkül utalt volna ki pénzt a Tel Drum cégnek a Teleorman megyei utak javítására.

"Semmi sem bizonyítja, hogy a Rise Project által közzétett úgynevezett dokumentum valóban egy titkosszolgálattól származik. Ez az úgynevezett dokumentum mindenféle kapcsolatokat sejtet, aminek semmilyen valóságalapja nincs. (...) 2005-be nem is ismertem Liviu Dragneát, én az akkori politikai többséghez tartoztam, Dragnea ellenzékben volt" - mondta el a Digi24 televízióban Călin Popescu-Tăriceanu, aki a 2004-2008-as időszakban Románia miniszterelnöke volt.

Hozzátette: az árvíz után támogatandó munkálatok listáját nem a miniszterelnök, hanem a belügyminiszter állította össze.

"Árvíz volt, a kormány az egész országban bekövetkezett károkat, legalábbis ezek egy részét igyekezett orvosolni, nem egy megyéét. Minden minisztérium a saját területén bekövetkezett károkat leltározta fel, amelyeket a belügyminisztérium összesített. Következtetésképpen azt mondhatom, hogy a Rise Project által összeállított dokumentáció egy fércmunka. Semmi köze az újságíráshoz, hanem egy nyilvánvaló próbálkozás a valóság elferdítésére azzal a céllal, hogy Liviu Dragneát kedvezőtlen fényben tüntessék fel, és az sem árt, ha engem is bele lehet ebbe a történetbe keverni"- érvelt Călin Popescu-Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu azt mondta, hogy 2005-ben az útjavításra a törvényes előírásoknak megfelelően utaltak ki pénzt és megjegyezte: Liviu Dragnea, az ellenzék képviselőjeként, "aligha lett volna a kedvezményezettek között".

A Rise Project által csütörtökön közzétett dokumentumban, amelyről azt állítják, hogy a DGIPI-től származik, azt írja, hogy a 2005-ös árvíz után, a Călin Popescu-Tăriceanu által vezetett kormány közbeszerzés nélkül utalt ki 25,7 millió lejt a Tel Drum cégnek a Teleorman megyei utak javítására. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS