2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemondott a kovásznai EMNP-elnök, és lehet, hogy ez a szervezet végét jelenti

2017. július 07. 13:58, utolsó frissítés: 14:04

Július elsejétől lemondott kovásznai Erdélyi Magyar Néppárt elnöki tisztségéről, s egyúttal a város Demokrácia Központ irodavezetéséről is Deák Kinga Erika, a párt egykori polgármesterjelöltje, aki most már a néppártból is kilép - írja a Székely Hírmondó.

A lapnak Deák Kinga Erika azzal indokolta a lemondását, hogy miután tavaly áprilisban a párt felkérte az elnöki tisztségre, a támogatás csak a választásokig tartott, utána magára hagyták a helyi szervezetet.

"Csalódtam a pártban, mert rájöttem, hogy minden a pénzre megy, arra, hogy emberek megtömjék a zsebüket, de a magyarság érdeke egyáltalán nem érdekelte őket. Én pedig nem az a fajta vagyok, aki ilyen mentalitással tudna élni. Ezért inkább a férjemmel együtt, aki párttag volt, otthagytuk EMNP-t" - nyilatkozta a leköszönő elnök.

A távozása ugyanakkor szerinte azt jelenti, hogy a városban a párt megszűnik létezni, ugyanis a maréknyi ember, aki az EMNP-t alkotta, teljesen szétszéledt.

"A párt kovásznai megalakulásakor sem voltunk sokan, és azóta az a maréknyi ember is szétszéledt, sokan külföldre mentek, vagy már nem tartják egymással a kapcsolatot. Így az a megérzésem, hogy a kilépésemmel megszűnt Kovásznán az EMNP – tette rá a pontot a történetre, megjegyezve: a politikától megundorodva inkább a jogász szakmáját gyakorolná. (hirmondo)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS