2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyarországra illegálisan tartó menedékkérőket tartóztattak fel Arad megyében

2017. július 07. 14:10, utolsó frissítés: 14:10

Magyarországra illegálisan bejutni próbáló ázsiai menedékkérőket tartóztatott fel a román határrendészet az Arad megyei Székudvar térségében péntek hajnalban.

A varsándi határrendészek az illegális bevándorlás megfékezése érdekében végrehajtott művelet során hajnali fél négykor állítottak meg egy Székudvar felől a magyar határ felé tartó Audi A4-es személygépkocsit, amelyet egy 26 éves román állampolgár vezetett. Az autó utasteréből és csomagtartójából további nyolc ember - négy férfi, egy nő és három tizenéves kiskorú - került elő, akiknél nem voltak személyazonossági iratok.

Kihallgatásuk során kiderült, hogy iraki és pakisztáni állampolgárokról van szó, akik korábban valamennyien menedéket kértek már a román hatóságoktól. Elmondásuk szerint azért próbáltak illegálisan átszökni Magyarországra, mert be akarnak jutni a schengeni övezetbe.

A menekültek ellen illegális határátlépési kísérlet, a gépkocsivezető ellen pedig embercsempészet gyanújával kezdeményezett büntetőeljárást a határrendészet. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS