2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cseke Attila: az volt a baj, hogy az én nevem alatt került be egy módosító javaslat, amit nem én módosítottam

2017. július 07. 20:00, utolsó frissítés: 20:01

Valóban az ő neve alatt jelent meg a Rise Projectnek a belügyi hírszerzés (DGPI) "Dragne"a-jelentéséről szóló cikkében említett, a belügyi titkosszolgálat működését szabályozó törvényhez fűzött módosító javaslat, azonban annak az utólagos változtatásához már nem adta a nevét - mondta el a Transindexnek Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője.

Elmondta, ő azt az egy dolgot javasolta, hogy ugyanazt a procedúrát kell alkalmazni a DGPI vezetőjének visszavonásánál is, mint a kinevezésénél (ti., hogy mindkét esetben szükséges legyen a Legfelsőbb Védelmi Tanács jóváhagyása -
szerk.) Javaslata átment egyik szakbizottságon, de a következő bizottság módosította ezt a javaslatot, amihez a parlamenti procedúra szerint minden joga megvan. "A probléma az ott volt, hogy az immár módosított javaslat az én nevem alatt került be a szakbizottsági jelentésbe, amit persze én nem vállalhattam fel, mert hiszen az nem az én módosító javaslatom volt" - mondta Cseke

Hozzátette, a PSD-s kollégáknak plénum előtt jelezte és elmondta, hogy ezt a javaslatot nem tudja fenntartani. "Vagy vállalja valaki, például a védelmi bizottság – mert ez volt az illetékes szakbizottság – és mondja el, hogy ez már az ő javaslatuk amit módosítottak, tehát tartalmilag nem az általam beterjesztett dokumentum. Ezt követően a javaslatot visszaküldték a szakbizottságba” - mondta Cseke Attila, aki azt már csak a Rise Project cikkében vette észre, hogy a nevét is elírták.

A szenátor hozzátette, önmagában az, hogy módosításokat iktattak be az említett javaslatba, parlamenti procedurális szempontból szabályos. Azonban az, hogy a módosításokat is az ő neve alatt nyújtották be, már nem volt helyénvaló. „Hogy kinek a hibája, azt nem az én feladatom megállapítani. Végülis az én szempontomból a történet megoldódott, hiszen visszaküldték a bizottságba a dokumentumot, és ezt követően az én nevem alatt nem került be semmi. Abban a változatban én már nem voltam érintett” - mondta Cseke Attila. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS